elérhető.

mint windows user kicsit féltettem a desktopom a dev preview láttán, mondván kérem vissza a start menüm, de ez a mostani szimbiózis már talán vállalható. az a cool faktor amit a böszme fullscreen felületek adnak még akár jó is lehet. szóval megnyugodtam. na meg pl jó hogy kiszedték a gagyi gamékat mert inkább ártottak html5nek azok az igénytelen xarok amik ott voltak.

na de nézzük mi van azzal, hogy a win metro ui megöli a flasht…próbáltam szigorúan mint win felhasználó állni a dologhoz, pár percig a biztonság kedvéért még én is kántáltam hogy a flash gonosz, és a html5 meg jedi. nézzük mire jutottam:

nem használok iet eleve. os install után első dolgom volt a chrome install, az meg win8on is átvisz metro uiból desktopra, és gyárilag hozza az uptodate flash playert. mondhatnám hogy akkor ez az egész túl lihegett Blikkes téma ennyivel ki van tárgyalva, na de… na de jó, oké legyen.. mondjuk azt hogy én ie hivő vagyok és nekem ie kell! na akkor meg az van, hogy a hd monitoromon egyszerűen nem néz ki jól a metros ie. böszme / randa nem kúl. akkor meg miért választanám azt ami ronda és még a facebook gaméim se mennek rajta. első dolgom lenne visszatérni a desktop verzióra. (vagy chromera és gyertyát gyújtanék az ienek ), szóval ja, szerintem azok akiknek nem jön be a metros browser, de a metro ui igen azok browsert fognak cserélni, és nem ost. ezzel inkább az iet sikerült megütnie msnek nem a flasht. bár az is igaz hogy ha nem az ie a default browser akkor a metros ie a desktoposat nyitja meg lol.

na ha már os cseréről van szó: tudjuk, hogy a win7 volt olyan nagy szám mint az xp anno. és kérdés hogy minden user lát e annyi többletet a win8 ban hogy megszokott win7jét lecserélje. hosszú távon ha igaz amit ms mond akkor minden otthonban tapis monitor lesz, az pedig egyértelműen win8 végett van, ill annak jó. kérdés mennyi időnek kell eltelnie ahhoz hogy ez a szemlélet váltás lemenjen a windows userekben és sírva karmoljanak a pénztárcájuk aljára a media marktban egy tapizos monitorért.

ettől függetlenül nagyon is reális a microsoft lépése, lévén egy tabon ez a felület jó. mint os nem látványosan xarabb androidnál, mint browser nem xarabb a gyári androidos browsernél. egyértelmü hogy a pc gyártóknál, meg még a microsoftnál is paráznak azon hogy a tabletek és telcsik teret hódítanak. pl nem rég netezésre notebookot/netbookot kerestem,és most egyenesen rajonganék a tf201 -ért. szóval valid a félelmük. btw alig várom, hogy a gonosz flash mintájára pár év múlva a gonosz pcket utáljuk majd divatból. btw ha windows nagyon megakarná őlni a flasht akkor a win8 destop módját kéne kiirtania / korlátoznia, akkor meg nem tudom ki cserélné le a win7et 8ra. szóval nem látom azt hogy win8 nagyon tudna is bármit tenni itt az adobe kiirtására, túl azon hogy ők is hangosan rühellik a flash platformot, mert nem az övék.

persze valszeg az is lehet hogy majd win8as tableteken nem lesz desktop mode, nyilván nemtom. lehet hogy ott csak metroban lesz ie. nylván nem vagyok jós, és bezony lehet hogy előbb utóbb n% főlé fog menni a plugin free ie, pcről / tabletről, de addig még sok víz fog lefolyni a dunán.
szóval addig is nomen est omen : w8, w8, w8….

Leave a reply

required

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>